Проект «Південний потік», найімовірніше, в кінцевому підсумку буде реалізований. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції на тему: «Газове питання: як домовитися з ворогом?» сказав екс-уповноважений президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

«Думаю, що він буде. Трохи пізніше. Можливо, не будуть збережені ті умови, які висуває Росія. Напевно, він буде компромісним між Європою та РФ», - зазначив Соколовський.

Він називає позитивним той факт, що будівництвом займається Росія.

«Зрештою, Європа це оцінить як великий жест. Хоча там здебільшого світові гроші, а не російські. Але й російські. І, за великим рахунком, думаю, що він («Південний потік» - Ред.) Європі навпаки корисний. Маючи і Україну, і «Північний потік», і «Південний потік», вони забезпечені максимально щодо транзиту. Тому - буде», - резюмував експерт.

Як раніше повідомляв ForUm, віце-прем'єр сербського уряду та міністр енергетики Зорана Михайлович заявила, що через позицію Болгарії Сербія змушена відкласти початок реалізації проекту «Південний потік».

Прем'єр-міністр Болгарії Пламен Орешарски розпорядився призупинити роботи щодо проекту «Південний потік».

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликав ЄС заблокувати будівництво «Південного потоку».

Член Єврокомісії з енергетики Гюнтер Еттінгер заявив, що проект газопроводу «Південний потік» не просунеться, поки Росія не змінить свій курс щодо політичної кризи в Україні.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом