Керівництво антитерористичної операції визначить блокпости, через які буде здійснюватися максимально безпечне переміщення мирного населення з району проведення АТО, повідомляє прес-центр СБУ.

У відомстві наголосили, що відповідне розпорядження дано керівнику АТО в рамках реалізації заходів на виконання доручення Президента України Петра Порошенка щодо створення рятувального коридору.

Також доручено, виходячи з наявних сил та засобів, забезпечити людей, що виїжджають, питною водою і медикаментами для надання невідкладної допомоги.

Керівник АТО повинен призначити відповідальних осіб з числа особового складу, який перебуває на певних блокпостах, для забезпечення законності, безперервності та ефективності заходів з контролю переміщення осіб і вантажів через відповідні пункти пропуску.

Крім того, доручено організувати поширення інформації серед мирного населення щодо створення рятувального коридору та порядку пропускного режиму на блокпостах і забезпечити реалізацію посилених заходів перевірки на певних блокпостах щоб унеможливити використання їх незаконними збройними формуваннями для переміщення з району проведення АТО.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко доручив створити коридор для мирного населення, що хоче залишити території проведення антитерористичної операції.

13 квітня Рада національної безпеки та оборони України ухвалила рішення розпочати масштабну антитерористичну операцію із залученням Збройних сил України.

14 квітня в.о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов затвердив рішення РНБО.

Після Великодня була відновлена активна фаза АТО.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

56