Спеціальна група карного розшуку Міністерства внутрішніх справ України затримала Віктора Лозінського, який був звільнений рішенням суду за станом здоров'я.

Про це повідомили Forum'у в УЗГ МВС.

Як раніше повідомляв ForUm, 11 червня Лозінського, котрого засудили за вбивство жителя Голованівського району Кіровоградської області Валерія Олійника, звільнили рішенням суду за станом здоров'я.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вимагає від в. о. генерального прокурора України терміново вжити заходів щодо оскарження рішення Бориспільського міського районного суду Київської області, який звільнив від відбування покарання засудженого Лозінського за зухвале вбивство.

Прокуратура Київської області внесла апеляційну скаргу на постанову Бориспільського міськрайонного суду про звільнення від покарання Віктора Лозінського за станом здоров'я.

У березні Вищий спеціалізований суд з цивільних і кримінальних справ пом'якшив вирок Лозінському, який раніше був засуджений до 14 років позбавлення волі за вбивство жителя Кіровоградської області Валерія Олійника, призначивши йому нове покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Олійник загинув 16 червня 2009 року внаслідок сутички на території мисливських угідь з Лозінським, а також Євгеном Горбенком, який був тоді прокурором Голованівського району Кіровоградської області, та начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальським.

У квітні 2011 року Дніпровський районний суд Києва засудив екс-депутата до 15 років позбавлення волі (починаючи з березня 2010 року) за вбивство Олійника.

Навесні 2012 року Апеляційний суд Києва пом'якшив вирок Лозінському, призначивши йому нове покарання у вигляді 14 років позбавлення волі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46