З 12 червня в Макіївці буде скорочений обсяг подачі води на місто. Про це сьогодні на апаратній нараді у міськвиконкомі під головуванням першого заступника міського голови Олега Ситька доповів директор Макіївського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу» Андрій Григор'єв.

Обсяг водопостачання скоротиться з 17 до 8-ми годин на добу. Вода буде подаватися по чотири години вранці і ввечері.

За повідомленням прес-служби компанії «Вода Донбасу», причиною цього рішення стала зупинка роботи ділянки каналу Сіверський Донець - Донбас.

«Внаслідок артилерійського обстрілу на території насосної станції I підйому каналу Сіверський Донець - Донбас були смертельно поранені двоє співробітників КП «Компанія «Вода Донбасу» та завдано шкоди будівлі насосної станції, - йдеться в повідомленні прес-служби. - Внаслідок цього о 10.30 була зупинена робота насосних агрегатів насосної станції I підйому, а о 12.00 - станції II підйому. Обслуговуючий персонал не мав можливості працювати під час обстрілу».

Відновлення роботи буде можливим після припинення вогню, обстеження обладнання, можливості доставки працівників та забезпечення зв'язку.

На період зупинення каналу Сіверський Донець-Донбас водопостачання міст і селищ здійснюватиметься з резервних водоймищ.

У зв'язку зі сформованими обставинами головуючий на апаратній нараді Олег Ситько звернувся до всіх макіївчан з проханням не панікувати і довіряти тільки перевіреним джерелам інформації. На цей момент міська влада повністю контролює ситуацію з цього питання. Найближчим часом виключена повна зупинка водопостачання в місті. Однак водоканал рекомендує макіївчанам витрачати воду економно. У разі, якщо ситуація якимось чином зміниться, жителі міста будуть проінформовані додатково.

Як раніше повідомляв ForUm, робота каналу Сіверський Донець - Донбас тимчасово зупинена через артилерійський обстріл.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом