Народні депутати України мають самі розпустити парламент. Таку думку в коментарі Forum'у висловив народний депутат України від фракції «УДАР» Павло Розенко.

«Розпуск ВРУ не має бути питанням Президента України. Це рішення повинні прийняти народні депутати», - заявив він.

Він зазначив, що ВР сьогодні недієздатна. «У пленарні дні в залі реєструється не більше 300 нардепів, тобто 150 депутатів просто не ходять на роботу. І ми змушені по п'ять разів голосувати одне й те ж питання, щоб прийняти позитивне рішення. Цей парламент недієздатний і потребує розпуску», - пояснив Розенко.

Крім того, на думку «ударівця», рішення про розпуск ВР стимулює нардепів прийняти виборче законодавство. «Зараз йде політична гра, що полягає в декларуванні багатьма політичними силами необхідності перевиборів, а насправді вони цього не хочуть. Закон про вибори розглядається як перешкода, передумова. Але якщо керуватися такою логікою, то вибори до ВР відбудуться не раніше 2017 року, розробку закону про вибори буде затягнуто. Я вважаю, що саме рішення про розпуск ВР стимулюватиме народних депутатів дуже швидко прийняти нормальний закон про вибори», - резюмував він.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

101