Новий уряд виконав своє першочергове завдання - збереження на посаді прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Таку думку висловив у коментарі Forum'у експерт Центру громадських відносин, кандидат політичних наук Євген Магда.

«Першочергове завдання - збереження Яценюка на посаді прем'єр-міністра - Кабмін виконав. Воно було виконане затвердженням Верховною Радою програми уряду, що гарантує прем'єру недоторканність протягом року», - сказав Магда.

На його думку, Кабінет Міністрів не зміг адекватно впоратися з проблемами, що виникли.

«Уряду довелося зіткнутися з безпрецедентними проблемами такими, як анексія Росією Криму та дестабілізація на сході країни. Складно сказати, що він впорався з цим адекватно. Проблема в тому, що Кабмін так і не став технічним урядом, він залишається значною політичною складовою. Це серйозно заважає роботі», - вважає експерт.

Також, він нагадав, що уряд відновив роботу з МВФ. «Але треба розуміти, що серйозний інвестор може прийти під легітимного президента. І не варто забувати про «газові переговори», які веде Кабмін. Уперше в Україні заговорили про звернення до Стокгольмського арбітражу, чого дуже не люблять у Росії. Зараз йтиме активна боротьба між Україною і РФ за ринкову, а не політичну ціну на газ», - додав Магда.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

128