У місті Слов'янську Донецької області припинено підвезення питної води. Про це сьогодні заявив в.о. голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Олександр Кравчук.

Він наголосив, що в зоні проведення АТО потенційно ускладнилася епідемічна ситуація - в районі міста Слов'янська пошкоджено магістральний водопровід, яким постачалася вода в місто.

«Слов'янську централізоване водопостачання припинено, підвезення питної води не здійснюється. Будівля нашого лабораторного центру в Слов'янську пошкоджена і практично не працює. Тому повноцінний епідемнагляд у місті неможливий», - заявив Кравчук.

Він наголосив, що всі підрозділи СЕС на території Луганської та Донецької областей працюють у штатному режимі, зокрема і в Слов'янську - фахівці виходять на роботу, щоб контролювати ситуацію.

Кравчук висловив стурбованість щодо факту припинення роботи каналу Сіверський Донець - Донбас, від якого залежало водопостачання багатьох міст цього регіону, повідомляє «УНІАН».

«Щойно ми отримали листа від підприємства, яке займається водопостачанням в цьому регіоні з переліком населених пунктів, які будуть переведені на альтернативне водопостачання. У зв'язку з чим наші підрозділи посилять лабораторний контроль, в цих населених пунктах здійснюватимуться додаткові протиепідемічні заходи», - сказав Кравчук.

Він також зазначив, що значну небезпеку становлять поховання в несанкціонованих місцях загиблих.

«Це призводить до погіршення епідемічної ситуації. Тому після завершення АТО вся інформація щодо таких місць поховань буде ретельно перевірятися», - зазначив Кравчук.

Як раніше повідомляв ForUm, 4 червня в Слов'янську припинилася подача води споживачам унаслідок пошкодження центрального водоводу.

Роботу каналу Сіверський Донець - Донбас тимчасово зупинено через артилерійський обстріл.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

115