Держави західного демократичного світу покладають великі сподівання на здатність нового Президента України Петра Порошенка вирішити нинішній конфлікт на сході країни. Про це сьогодні сказав на прес-конференції у Варшаві президент Польщі Броніслав Коморовський.

«Порошенко сприймається як людина великого шансу для виходу з кризової ситуації, яка, насправді, нікому не вигідна. Тому Західний світ бачить у Порошенкові, якщо не єдину, то дуже серйозну можливість завершення важкого і ризикованого конфлікту в цьому регіоні», - сказав глава Польської держави, відповідаючи на запитання про те, яким він бачить можливий розвиток подій в Україні найближчими днями, повідомляє «УНІАН».

Коморовський позитивно оцінив озвучені Порошенком ідеї для вирішення кризи на українському Донбасі, серед яких він згадав припинення збройного протистояння і надання можливості бойовикам залишити територію України.

«Такого роду заходи, поєднані разом, можуть принести позитивні ефекти», - сказав він.

Глава Польської держави також звернув увагу, що Порошенко не тільки рішуче декларує непорушність територіальної цілісності України, але й намагається отримати підтримку жителів українських східних регіонів, щоб мати можливість «спільно будувати майбутнє».

Він сказав, що в цілому подальший розвиток подій залежатиме від рішучості західного світу в захисті незалежності України», «спроможності України захистити себе», а також готовності української влади до проведення необхідних, але «неприємних» реформ, які свого часу втілила Польща.

Коморовський також зазначив, що польська влада підтримує право української влади захищати територіальну цілісність від збройних угруповань, які діють на сході України.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко на засіданні тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану щодо наведення миру і спокою на сході України заявив, що вогонь на сході України необхідно припинити на цьому тижні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом