Кабінет Міністрів планує заощаджені від проведення президентських виборів в один тур кошти розподілити між Збройними силами та Національною гвардією. Про це, як передає кореспондент Forum'у, відкриваючи засідання уряду, заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

За словами прем'єра, вчора до уряду звернувся Президент з пропозицією внести відповідні зміни до закону про державний бюджет.

«Президент правильно зазначає, що у зв'язку з тим, що вибори пройшли в один тур, у нас фактично йде економія на використання коштів на проведення виборів Президента у розмірі до 600 млн грн», - сказав він.

При цьому Яценюк уточнив, що вже отримані остаточні розрахунки з ЦВК і загальний розмір заощаджених коштів становить 575 млн грн.

За його словами, саме такий обсяг коштів уряд може спрямувати на армію.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко доручив Кабінету Міністрів спрямувати кошти, які були заощаджені завдяки тому, що президентські вибори відбулися в один тур, на забезпечення Збройних сил України та першочергові потреби військових - учасників антитерористичної операції.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом