За фактом вибуху житлового будинку в Миколаєві розпочато кримінальне провадження, повідомляє УЗГ УМВС України в Миколаївській області.

Близько 05.00 ранку на телефонну спецлінію «102» надійшло повідомлення про те, що в житловому будинку № 28 на вулиці Молодогвардійській стався вибух.

Першим за викликом прибув наряд батальйону патрульної служби, який повідомив чергового про те, що необхідна допомога рятувальників і швидкої медичної допомоги. На місце надзвичайної події виїхали бригади ГУ ДСНС України в Миколаївській області, швидкої медичної допомоги, експерти-криміналісти НДЕКЦ при УМВС України, працівники вибухотехнічної та кінологічної служби, слідчо-оперативна група Ленінського райвідділу міліції.

Район можливої небезпеки оточений, працівники батальйону патрульної служби та спеціальної роти міліції здійснюють охорону громадського порядку, інспектори ДАІ гарантують безпеку дорожнього руху. Будинок знеструмлено і відключено від газу.

Слідчим відділенням Ленінського РВ ММУ УМВС розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.270 КК України «Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки», санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Встановлюються обставини, які стали причиною вибуху.

У дворі будинку організовано роботу оперативного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної події, опитуються свідки, формуються списки осіб, які могли перебувати в той час у квартирах цього будинку, надається допомога громадянам у разі необхідності вирішення будь-яких питань.

Як було встановлено правоохоронцями, з чотирьох мешканців квартири, де стався вибух, двоє дорослих і дитина 2013 року народження перебувають зараз у сусідньому регіоні. Місцеперебування власниці житла - 50-річної жінки - встановлюється. Рятувальники розчищають завали, ведеться пошук осіб, які можуть бути між панелями.

Встановлюється особа чоловіка, який був госпіталізований в лікарню з опіками. За словами мешканців будинку, саме він проживав у квартирі, де стався вибух. З місця події він намагався втекти, але був затриманий сусідами.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні, 9 червня, о 4:59 у Миколаєві на вулиці Молодогвардійській, 28 у квартирі на п'ятому поверсі п'ятиповерхового житлового будинку стався вибух без подальшого горіння.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

51