У нафтогазовій галузі України хаос і бардак. Про це Forum'у заявив співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич, коментуючи інформацію, що «Укртранснафта» викачала вже 606 тис. тонн технологічної нафти з нафтопроводів.

«Фактично кампанія «Укртранснафта» викачує з магістральних нафтопроводів нафту. Вона має повний доступ та можливість, оскільки є оператором. Як це може бути? У демократичній правовій державі - це дійсно питання. А в нашій - все це цілком можливо. Олександр Лазорко - глава кампанії, акціонери його призначили, надали керівнику кампанії повною мірою здійснювати управління. Здійснюється викачування нафти. Чому - це питання до уряду, Міністерства енергетики, до пана Продана», - заявив він.

Також експерт зазначив, що профільний міністр не контролює те, що відбувається в галузях нафтогазового комплексу. «Чому все так відбувається, складно сказати. Про це треба питати міністра, керівника НАК «Нафтогаз». Якщо має місце злочин - звертатися до відповідних органів, прокуратури, вимагати покарати винних. Я не прокурор, не міліціонер, не можу говорити про злочин, але те, що має місце хаос і бардак - це так. За що боролися на те й напоролися», - підсумував він.

 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом