Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що Північноатлантичний Альянс працює над ґрунтовним пакетом допомоги Україні. Про це він сказав в ексклюзивному інтерв'ю ТСН.Тиждень.

«Ми зараз працюємо з Україною над ґрунтовним пакетом допомоги, він обговорюватиметься міністрами закордонних справ країн НАТО, коли вони зустрінуться наприкінці цього місяця. Я припускаю, що ми збільшимо партнерську діяльність з Україною в найближчі місяці і роки», - підкреслив Расмуссен.

За його словами, Альянс допомагатиме Україні в питаннях реформ її оборонної галузі, розвитку потужностей збройних сил та їх загальної модернізації.

«У нас є великий досвід у цих питаннях. Ми також запрошуватимемо Україну до участі в навчаннях. Загалом, ви побачите посилення партнерства між Україною та НАТО найближчими роками», - запевнив генсек НАТО, повідомляє «УНІАН».

Крім того, Расмуссен не виключає участі України у створенні нових експедиційних військ, які НАТО планує організовувати спільно з Британією.

«Ми ще не обговорювали деталі створення цих експедиційних сил. Кілька держав альянсу хочуть створити їх, і я не знаю напевно, кого вони хочуть запросити. Загалом, ми хочемо залучати партнерів до участі в наших навчаннях, підвищувати обороноздатність. Особисто я знайшов би цілком природним, якщо така ініціатива буде відкрита для наших партнерів», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, виконувач обов'язків міністра оборони України Михайло Коваль заявляє, що НАТО повністю підтримує проведення українською владою антитерористичної операції в східних областях.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

56