Обраний президентом України Петро Порошенко і президент РФ Володимир Путін висловилися за якнайшвидше припинення кровопролиття в Україні та врегулювання ситуації мирними засобами. Про це повідомив прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков.

«На полях офіційного сніданку від імені президента Франції з нагоди 70-річчя висадки союзників у Нормандії президент Путін мав коротку бесіду на ногах з Франсуа Оландом, Ангелою Меркель та обраним президентом України Петром Порошенком», - сказав він.

«У ході короткої розмови і Путін, і Порошенко висловилися за якнайшвидше припинення кровопролиття на сході України, а також бойових дій обох сторін - і з боку українських Збройних сил, а також з боку прихильників федералізації України», - розповів Пєсков журналістам, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Крім того, було підтверджено безальтернативність врегулювання ситуації мирними політичними засобами», - зазначив він.

За словами Пєскова, президент Путін у рамках заходів у Нормандії також поспілкувався з президентом США Бараком Обамою.

«Незважаючи на те, що не було окремої зустрічі, глави двох держав отримали можливість обмінятися думками щодо ситуації в Україні, а також про кризу на сході цієї країни. Путін і Обама висловилися за необхідність якнайшвидшого скорочення насильства та військових дій», - сказав Пєсков.

Нагадаємо, у Нормандії відбулося неформальне спілкування канцлера ФРН Ангели Меркель, обраного президента України Петра Порошенка та президента РФ Володимира Путіна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом