Близько 35% випускників вищих навчальних закладів не можуть знайти роботу після отримання диплома. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час прес-конференції повідомила директор Центру експертизи освітніх реформ, доктор педагогічних наук, професор Людмила Ващенко.

«Згідно зі статистикою Держстату, влаштуватися на роботу після закінчення вишу можуть 27,2% випускників, в яких було цільове спрямування», - сказала вона.

Загалом, за її словами, 65% випускників після отримання диплома відразу знаходять роботу. «Хоча іноді вони влаштовуються офіціантами, прибиральниками, тому що не можуть знайти роботу за фахом», - пояснила вона.

Разом із тим, директор Центру експертизи освітніх реформ наголосила, що 35% випускників українських вишів не можуть відразу знайти роботу.

При цьому вона пояснила, що така ситуація цілком влаштовує державу. «Таким чином формується новий тип маргінальної громади, яка ніде не застосувала свої сили. Такими людьми можна маніпулювати і використовувати у своїх цілях», - вважає Ващенко.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

47