В Україні обурені інформацією про застосування тортур стосовно затриманого на початку травня в Автономній Республіці Крим українського режисера Олега Сенцова.

Про це йдеться в коментарі Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України, переданому Forum'у.

«Поряд із незаконним затриманням Сенцова на території України спецслужбами РФ і його подальшим етапуванням до Москви, такі методи вибивання свідчень з боку російських каральних органів є кричущим порушенням усіх міжнародних угод та принципів, брутальною наругою над фундаментальними правами і свободами людини», - заявили в МЗС.

У відомстві зазначили, що «сфабриковані проти громадян України абсурдні і безглузді звинувачення є черговим свідченням розгорнутої в Росії антиукраїнської істерії, яка на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим «матеріалізується» в жорсткі репресії проти всіх, хто не хоче миритися з російською агресією».

МЗС вимагає від влади РФ негайно звільнити Сенцова та інших затриманих громадян України.

«Закликаємо міжнародне співтовариство, міжнародні неурядові організації в галузі прав людини, громадськість Росії дати оцінку кричущим фактам застосуванням російськими каральними органами катувань, продовжити цілеспрямований тиск на Кремль з метою звільнення всіх політичних ув'язнених, у тому числі громадян України», - підкреслили в дипвідомстві.

Нагадаємо, 11 травня співробітники російських правоохоронних органів у Криму затримали українського кінорежисера Сенцова. Йому інкримінують організацію теракту. 19 травня з'явилася інформація про те, що його перевели в московське СІЗО.

29 травня представник МЗС України повідомив, що український кінорежисер Сенцов перебуває в московському слідчому ізоляторі.

У ФСБ Росії повідомили про затримання на території Криму членів диверсійно-терористичної групи (ДТГ) «Правого сектору», члени якої підозрюються в підготовці диверсійно-терористичних актів у низці міст півострова. Олег Сенцов, Геннадій Афанасьєв, Олексій Чирній, Олександр Кольченко взяті під варту, найближчим часом їм буде пред'явлено звинувачення в скоєнні злочинів, повідомляє ЦГЗ ФСБ у п'ятницю. За інформацією спецслужби, затримані готувалися «у складі терористичного спільноти до скоєння вибухів у ніч з 8 на 9 травня 2014 року саморобних вибухових пристроїв біля меморіалу «Вічного вогню» та пам'ятника В.І. Леніну в Сімферополі, а також підпалів офісів громадської організації «Російська громада Криму» та представництва партії «Єдина Росія» у Сімферополі 14 і 18 квітня 2014 року». ФСБ повідомила, що «підозрювані дають свідчення про участь представників «Правого сектору» в організації терористичних актів на території Криму».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36
Теги