Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко подав у відставку, повідомили Forum'у в прес-службі відомства.

«Як людина, все життя якого пов'язане з наукою, якого турбує майбутнє, майбутнє людей, задіяних у цій сфері, майбутнє України, економічний розвиток якої безпосередньо залежить від наукових розробок, не хочу бути причетним до розвалу державної системи управління наукою», - йдеться в заяві.

Семиноженко наголосив на необхідності посилення інноваційного блоку Кабінету Міністрів. «Проведення адміністративної реформи - це шанс надати науці та інноваціям саме той статус, який вони мають у всіх провідних країнах, - локомотива економічного розвитку», - заявив він.

Семиноженко запевнив, що не залишає активної діяльності і має намір й надалі докладати всіх зусиль до справи державного будівництва, зокрема, до реформування наукової та науково-технічної сфери.

У квітні 2011 року екс-президент Віктор Янукович затвердив положення про Держнауки і перепризначив Семиноженка його головою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

142