У середу, 4 червня, в період святкування хасидами релігійного свята Шавот, під час ритуалу обмивання в затопленому кар'єрі отримав травми і потонув 23-річний хасид, повідомляє прес-служба Управління ДСНС у Черкаській області.

Увечері, після святкової молитви до кар'єру на вулиці Визволителів, який хасиди обрали місцем обмивання, зібралися кілька паломників.

«Не звертаючи уваги на те, що купання в кар'єрі через відсутність належних умов безпеки офіційно заборонено, хасиди проігнорували попереджувальні написи і почали масові пірнання та обмивання», - йдеться в повідомленні.

О 18:20 один із молодих хасидів пірнув у кар'єр, де, вдарившись об каміння, отримав травми різного ступеня тяжкості голови та тіла й не зміг самостійно піднятися на поверхню водойми.

Співвітчизники потерпілого зуміли самостійно підняти його на поверхню водойми, доставити до берега і передати до рук лікарів швидкої медичної допомоги. Лікарям вдалося повернути чоловіка до життя і доставити до реанімаційного відділення Уманської міської лікарні.

Проте вранці, 5 червня, він від отриманих травм помер.

У ДСНС нагадали, що протягом останніх трьох років це вже третій аналогічний трагічний випадок з хасидами на цій водоймі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

115