Колишній Президент (1994-2005) Леонід Кучма вважає необхідними жорсткі заходи з боку нової влади для врегулювання ситуації на сході України. Про це він сказав журналістам.

На його думку, нова влада повинна не допускати помилок, яких раніше припускалася попередня влада.

Також він вважає, що необхідно чітко проаналізувати ситуацію, і почати робити конкретні дії, результати яких будуть видні громадянам.

Кучма зазначає, що новообраний президент Петро Порошенко має почати роботу з наведення ладу в Києві, повідомляють «Українські новини».

«Все-таки столиця є столиця, і ми повинні показувати всім регіонам приклад. Але (не варто забувати) про те, що у нас сьогодні на Донбасі коїться... тому там треба не займатися тим, чим ми там займалися, що вмовляли іншу сторону... Повинні бути конкретні, жорсткі, чіткі заходи, і щоб та сторона чудово розуміла, що ігри закінчилися», - сказав Кучма.

У зв'язку з цим він наголосив, що влада «проспала» Крим, і, на його думку, потрібно було чітко розуміти, що наступним буде Донбас.

«І хто за цим стоїть, ми також розуміли. А ми просто думали, що ось Росії на тарілочці з блакитною облямівкою подарували Крим... Вона заспокоїться. Вона ніколи не заспокоїться. І ми це чітко бачимо сьогодні», - додав Кучма.

Також Кучма зазначив, що не бачить стратегічних помилок у період свого президентства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

50