Лідери країн «Великої сімки» (Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Великобританія і США) закликають незаконні озброєні групи в Україні роззброїтися. Про це йдеться в комюніке лідерів країн G-7 від 4 червня.

«В умовах неприйнятного втручання у суверенні справи України з боку Російської Федерації, ми стоїмо на боці українського уряду і народу. Ми закликаємо незаконні озброєні групи до роззброєння. Ми заохочуємо українську владу підтримувати зважений підхід у проведенні операцій з відновлення законності і порядку», - йдеться в комюніке.

При цьому наголошується, що G7 підтримує істотний внесок Організації з безпеки і співробітництва в Європі для деескалації кризи в Україні за допомогою спеціальної моніторингової місії зі спостереження за дотриманням прав людини та інших інструментів ОБСЄ, повідомляють «Українські новини».

«Ми високо цінуємо готовність української влади продовжувати діалог національної єдності із залученням максимальної кількості сторін. Ми вітаємо «Меморандум миру і злагоди», який був ухвалений Верховною Радою 20 травня і висловлюємо бажання, щоб він міг бути швидко реалізований», - наголошується до комюніке.

Крім того, лідери G7 закликали парламент та уряд України продовжувати сприяти проведенню конституційної реформи для того, щоб забезпечити основу для поглиблення і зміцнення демократії та задоволення прав і прагнень всіх українців у всіх областях країни.

Як раніше повідомляв ForUm, Росія закликала НАТО вимагати від Києва негайно припинити операцію на південному сході України.

Президент США Барак Обама закликав Росію використати свій вплив з метою переконати проросійські сили в Україні скласти зброю.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

51