Антитерористична операція, яка проводиться на Донбасі, - це злочин проти українського народу. Про це на своїй сторінці у Facebook під час чату з користувачами соціальної мережі заявив екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко.

«У тому вигляді, в якому вона (АТО - Ред.) ведеться, (вона є - Ред.) злочином проти свого народу. Вчора я розмовляв з мешканцями Слов'янська і вони мені як один ставлять запитання - чому в нас летять артилерійські снаряди? Нас, мирних жителів, які знищують все, що є дорогим для наших сердець - руйнують. Ми не розуміємо, нас хочуть убити всіх?», - написав Клименко.

На його думку, нинішня влада «в упор не бачать ситуації, яка змінилася».

«Ще один яскравий приклад. Я розмовляв з підприємцем із Донецької області, який в цей складний час намагається зберегти робочі місця і тримати завод на плаву. В результаті, коли під'їхала Національна гвардія, вона зробила 3 постріли - два з них влучили в завод, де були тільки заводчани. Ще один - в зупинку. Питається: за кого стріляємо і в чому сенс?», - запитав екс-міністр.

«Таким чином, влада відмовляється визнавати помилки. І я впевнений, що такі дії - це наступний предмет розгляду Гаазького трибуналу», - резюмував Клименко.

Крім того, екс-міністр доходів і зборів спростував інформацію про свою причетність до створеної у Верховній Раді депутатської групи «За мир і стабільність».

«Категорично спростовую. Жодного стосунку до цієї фракції не маю. І взагалі ніякі фракції не фінансую», - заявив екс-міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

37