Колишній глава Державного управління справами Президента України Ігор Бакай стверджує, що нинішній міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко має ізраїльське громадянство.

Про це він заявив сьогодні в ефірі телеканалу «Інтер».

«Громадянин Луценко боїться говорити, що у нього є громадянство Ізраїлю, але це приховати не можна», - сказав Бакай.

Він також відзначив, що є країни, які захищають своїх громадян і приховують їх громадянство, і до числа таких країн відноситься Ізраїль.

Нагадаємо, що 13 лютого на прес-конференції Луценко, коментуючи появу в Інтернеті нібито копії його паспорта як громадянина Ізраїлю, назвав фальшивкою інформацію про існування у нього паспорта громадянина Ізраїлю, передає «УНІАН».

Ці слова міністра підтвердив начальник Національного центрального бюро Інтерполу в Україні Кирило Куликов. Він відзначив, що для перевірки цієї інформації українським бюро Інтерполу спеціально був зроблений запит у Посольство Ізраїлю, яке відповіло, що поширені дані про наявність у Луценка ізраїльського громадянства не відповідають дійсності.

Підтверджуючи свої слова, і Луценко, і Куликов відзначили, що розміщена в Інтернеті «копія» ізраїльського паспорта Луценко, окрім іншого, має 5 граматичних помилок на івриті, а також ще низку технічних помилок, які б не могли з'явитися, якби цей документ насправді був виготовлений відповідною структурою, оскільки саме вона знає певні деталі того, як виготовляються такого роду документи.

За словами Луценка, поява чорного піару здійснюється «в рамках дискредитації МВС». Він відзначив, що таким чином певні політичні діячі «намагаються закрити мені рота», оскільки правоохоронні органи перевіряють, хто з кандидатів у депутати від тих чи інших політичних сил мав або має судимість, і виявляють таких осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

516