Відбулася зустріч Президента України Віктора Ющенка з Комісаром Європейської Комісії з питань зовнішніх відносин і європейської політики сусідства Бенітою Ферреро-Вальднер.

Як повідомляє прес-служба голови Української держави, під час зустрічі були обговорені перспективи європейської інтеграції України, питання, пов'язані зі вступом України до СОТ, а також політична ситуація в Україні напередодні виборів.

Ющенко підкреслив, що українська влада створює всі необхідні умови, щоб вибори 26 березня відбулися на належному рівні. «Як глава держави, я гарантую проведення виборів відповідно до норм і стандартів ОБСЄ», – заявив Президент.

Під час зустрічі Ющенко відзначив, що Україна задоволена позитивною динамікою, досягнутою у відносинах Україна – Європейський Союз останнім часом, і зацікавлена в її подальшому нарощуванні, передає «УНІАН».

Крім того, Ферреро-Вальднер і Ющенко обговорили питання створення зони вільної торгівлі Україна – ЄС.

Раніше ForUm повідомляв, що Президент України Віктор Ющенко вважає, що вибори 26 березня стануть «великим іспитом для української нації». «Як Президент, я морально підтримуватиму всі демократичні сили», – заявив глава держави під час зустрічі з німецькими і польськими журналістами.

Як повідомляє прес-служба Президента України, Ющенко підкреслив, що українська влада гарантує, що «це будуть перші чесні, демократичні вибори».

Президент також висловив переконання, що сьогодні важливим завданням для демократичних сил України є «навчитися солідаризуватися».

Представників ЗМІ також цікавили питання стосовно енергетичної сфери України, економічної ситуації в країні і кроків, зроблених владою з метою поліпшення інвестиційного клімату в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

304