Президент України Віктор Ющенко провів зустріч з заступником Державного секретаря США Полою Добрянські.

Як повідомляє прес-служба Президента України, сторони обговорили питання двосторонньої українсько-американської співпраці.

Під час зустрічі Ющенко ознайомив заступника Держсекретаря з політичною ситуацією в Україні напередодні виборів. Глава держави відзначив, що українська влада докладе всіх зусиль, щоб 26 березня в нашій державі відбулися демократичні вибори, передає «УНІАН».

Президент також подякував американській стороні за кроки, зроблені для поглиблення двосторонньої співпраці, зокрема, надання Україні статусу країни з ринковою економікою. Глава держави висловив упевненість, що це рішення свідчить про високий рівень стратегічного партнерства між Україною і Сполученими Штатами Америки.

Президент також вітав завершення двосторонніх переговорів між Україною і США про умови доступу на ринки товарів і послуг в рамках підготовки України вступу до Світової організації торгівлі.

Заплановано, що 6 березня 2006 року у Вашингтоні Торговий представник США Роб Портмен і міністр економіки України Арсеній Яценюк підпишуть двосторонній протокол щодо взаємного доступу до ринків.

У зустрічі також взяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джон Хербст.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

307