У лютому в Києві зареєстровано 163 випадки захворювання вірусним гепатитом.

Про це повідомляється в інформації прес-служби Київської міської державної адміністрації з посиланням на дані моніторингу санепідстанції міста.

Минулого місяця в столиці на різні форми гепатиту захворіло 87 осіб, повідомляє «УНІАН».

За інформацією Головного державного санітарного лікаря Києва Ірина Козлової, з 20 лютого поточного року в місті дещо збільшилася захворюваність і госпіталізація хворих на вірусні гепатити, проте ці показники не виходили за межі, характерні для Києва для даного періоду року, що підтверджується аналізом кількості хворих вірусним гепатитом протягом останніх роки.

Згідно з даними санслужби, захворюваність реєструвалася в різних районах і на різних вулицях.

Як наголошується в повідомленні прес-служби, санітарно-епідеміологічна служба здійснює постійний моніторинг стану інфекційних захворювань. При виявленні кожного випадку підозри на інфекційні захворювання лікувально-профілактичні установи негайно інформують про це територіальні санепідемстанції, які того ж дня проводять обстеження хворого вдома з метою з'ясувати, де він міг захворіти і які чинники зумовили хворобу.

Також територіальні санепідемстанції щодня досліджують результати лабораторних аналізів води, харчових продуктів з метою оцінки санепідситуації і визначення чинників ризику.

Як повідомлялося, 1 березня Міністерство охорони здоров'я України спростувало поширену ЗМІ інформацію про епідемію вірусного гепатиту в м. Києві.

Перевірка МОЗ України не підтвердила факти епідемічної захворюваності в Києві, як і в інших містах України.

З 20 лютого поточного року в місті дещо збільшилася захворюваність і госпіталізація хворих на гепатит, проте дані показники не виходили за межі, характерні для м. Києва в даний період року.

Захворюваність зареєстрована в різних районах і на різних вулицях, оскркдковість відсутня, відсутня прив’язаність до організованих колективів і місць роботи. Передвісники зростання кишкових захворювань, характерних для водного шляху передачі, не зареєстровані.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

420