Голова Секретаріату Президента України Олег Рибачук заявив, що діяльність робочої групи з вивчення соціально-криміногенної ситуації в Криму і розроблення стратегії розвитку регіону не перетвориться на одноразову акцію.

Про це голова Секретаріату заявив сьогодні на прес-конференції після першого засідання робочої групи в Сімферополі.

За словами Рибачука, сьогодні на засіданні робочої групи не проговорювалися варіанти рішень, не вівся пошук якихось додаткових кроків, не продумувалася і не аналізувалася ситуація, що склалася в Криму. «Ми протягом двох годин проаналізували виконання рішень, що стосуються Автономної Республіки Крим – рішень уряду, РНБО, оформлених Указами Президента, і власних Указів Президента. Ми обговорили близько 10-12 блоків питань», – повідомив він, інформує «УНІАН».

Рибачук також відзначив, що за підсумками засідання робочої групи було ухвалено рішення, що до 10 березня в Секретаріат Президента України будуть подані варіанти реагування на ситуацію. «Велася стенограма засідання, сьогодні до кінця дня вона буде опрацьована, а завтра рішення сьогоднішнього засідання робочої групи буде доведено до засобів масової інформації. Ви будете знати про те, що було ухвалено, про терміни, відповідальності і так далі», – запевнив журналістів Рибачук.

Крім того, за словами Рибачука, приблизно в середині березня проходитиме друге засідання робочої групи, на якому уже буде проаналізовано виконання рішень, зафіксованих сьогодні. «Це не буде разове, не дво- і не триразове засідання групи. Це буде постійний моніторинг ситуації в Криму, і я пообіцяв, що мінімум два дні на тиждень найближчими місяцями я буду гостем в Криму і щонеділі сповіщатиму Президента, як виконується програма короткострокова, середньострокова – ми говоримо про початок курортного сезону – і довгострокова. Це зробить нашу роботу відмінною від інших. Я вам обіцяю, що це не разова акція, ви матимете нагоду перевірити нашу ефективність і здатність виконувати рішення», – наголосив голова Секретаріату.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

313