Відповідно до рішення Золочівського суду Харкова, в приміщеннях загальноосвітніх шкіл можуть проводитися зустрічі з виборцями.

Як повідомили у четвер в харківському обласному виборчому штабі Народного блоку Литвина, це рішення суду скасувало дію листа обласної держадміністрації про заборону використовування для агітаційної роботи шкільних приміщень.

В штабі відзначили, що восени 2005 року заступник голови обласної державної адміністрації Василь Третецький направив головам районів і органів місцевого самоврядування лист, відповідно до якого забороняється використання загальноосвітніх закладів для агітаційних заходів.

Як відзначили в штабі, таке розпорядження фактично не дозволяло проводити зустрічі з виборцями в багатьох населених пунктах, оскільки "шкільні приміщення часто є єдиним придатним для таких заходів місцем", повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Зіткнувшись "з неможливістю проведення агітації в районах", місцевий штаб блоку Литвина оскаржив даний лист в Золочівському районному суді. Своєю чергою керівник штабу народний депутат Анатолій Гіршфельд зробив депутатський запит на ім'я голови обласної адміністрації Арсена Авакова з вимогою скасувати зазначений лист як незаконний.

В результаті, повідомили в штабі, Золочівський місцевий суд задовольнив позов, керуючись тим, що проведення зустрічей в приміщеннях шкіл не заборонено чинним законодавством. Таким чином, суд вирішив, що Третецький в цьому разі вийшов за рамки своїх посадових повноважень.

Це рішення набрало законної сили 28 лютого. Відтак в позаурочний час приміщення шкіл можуть використовуватися для зустрічей з виборцями і проведення агітаційної роботи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

413