Уряд України дотуватиме посіви озимих і ярових культур. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр з питань АПК Юрій Мельник сьогодні журналістам.

За його словами, уряд схвалив постанову, де визначено порядок використання коштів державного бюджету на підтримку виробництва продукції рослинництва, повідомляє «УНІАН».

„Бюджетні кошти виділяються шляхом дотування з розрахунку на 1 гектар посіву озимих і ярових культур, а також сільськогосподарських культур, які вирощуються на зрошуваних землях», - відзначив Мельник.

Згідно з постановою, розмір дотацій на озимі і ярові культури, посіяні для отримання урожаю у 2006 році, становить: на озимі культури (пшеницю, тритікале, жито, ячмінь і рапс) – 100 грн. на 1 га посівів, на ярові культури (пшеницю, ячмінь, овес, горох, кукурудзу, сою, рапс (кользу), гречку, просо і рис) – 65 грн. на 1 га посівів, льон-довгунець і коноплі – 380 грн. на 1 га посівів, на озимі, ярові та інші сільськогосподарські культури, які вирощуються на зрошуваних землях - 53 грн. на 1 га посівів.

Мельник наголосив, що кошти, призначені на дотування посівів озимих культур, надійдуть виробникам уже в березні поточного року.

Нагадаємо, що в держбюджеті України на 2006 рік передбачено 1 млрд. 993 млн. грн. на дотації рослинникам і тваринникам.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

379