Рух транспорту в Делі в другий день візиту в індійську столицю президента США Джорджа Буша може бути повністю паралізований.

Поліція Нью-Делі наперед сповістила жителів через ЗМІ і роздаючи листівки на вулицях, що центральна частина міста, частина кільцевої дороги і як мінімум ще п'ять вулиць буде перекрито кортежем Буша. Діловий центр Делі - Коннат Плейс, забудований висотними офісними будівлями, оголошено закритою зоною. Службовцям рекомендовано прийти на роботу на дві години раніше. Багато компаній оголосили цей день вихідним. Батьки дітей із шкіл, розташованих уздовж маршруту президентського кортежу, вирішили за краще залишити молодших школярів вдома, повідомляє РІА «Новини».

Ранкові випуски місцевих теленовин присвячені в основному паралічу руху і акціям протесту. Чучела Буша і американські прапори спалюють в столиці і багатьох штатах Індії.

Ліві партії зробили свій внесок в хаос на дорогах, організувавши ходу протесту центром міста до будівлі парламенту, де депутати-комуністи мають намір вийти до народу, щоб засудити політику Буша.

Прихильники лівих ідей пообіцяли участь 50-100 тисяч осіб у своїх акціях протесту тільки в Делі. Стільки ж активістів ісламських організацій протестували в індійській столиці в середу, в день прильоту Буша.

З готелю "Моріа Шератон", де зупинилося подружжя Бушів, президент США з дружиною вирушили до меморіалу Махатми Ганді. В інтерв'ю індійським ЗМІ в США Буш сказав, що при згадуванні Індії перед ним відразу постає образ Махатми.

Переговори з ядерної, космічної, військової і наукової проблематики в Хайдерабадському палаці будуть перервані тільки урочистим обідом в готелі "Тадж Пелас" на честь високого гостя .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

335