Прем'єр-міністр України Юрій Єхануров вважає реальним вступ України до Світової організації торгівлі до кінця цього року.

Про це він заявив сьогодні, спілкуючись з журналістами перед зустріччю із заступником державного секретаря США з питань демократії і глобальних питань Полою Добрянські, повідомляє «УНІАН».

За словами Єханурова, уряд запропонує Верховній Раді перенести на пізніший термін набрання чинності законами, необхідними для вступу України до СОТ.

Він відзначив, що вступ України до СОТ залежить від ухвалення Верховною Радою відповідного законодавства. «Все залежить від ухвалення законів Верховною Радою, необхідно прийняти 3-4 закони», - сказав він.

«Ми запропонуємо перенести терміни, не відразу вводити, а поступово», - зазначив Єхануров.

Як повідомлялося, 1 березня Україна завершила двосторонні переговори із Сполученими Штатами про доступ на свої ринки, подолавши одну з останніх перешкод на шляху до Світової організації торгівлі.

6 березня 2006 року у Вашингтоні Торговий представник США Роб Портмен і міністр економіки України Арсеній Яценюк підпишуть двосторонній протокол про взаємний доступ на ринки.

Два тижні назад США надали Україні статус країни з ринковою економікою.

На сьогодні Україна підписала близько 40 двосторонніх протоколів про взаємний доступ на ринки товарів і послуг, необхідних для вступу до Світової організації торгівлі.

Окрім США, Україні залишилося завершити двосторонні переговори про вступ до СОТ з делегаціями п'яти країн - членів робочої групи: Австралією, Вірменією, Киргизстаном, Панамою і Тайванем.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

428