Компенсація за вилучену в птахівничих господарствах ТОВ “Узбережжя” , ТОВ «Юг-Агро» і ПП ТОВ «Птахо комплекс» (Автономна Республіка Крим) птиці не проводиться. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики.


Як пояснили в Мінагрополітики, “на сьогоднішній день у населення птиця не вилучається, а спалах захворювання на названих птахофабриках виник з провини керівництва”, передає «УНІАН».


За останніми даними Мінагрополітики, в Криму, де зафіксовано спалах пташиного грипу, у населення і на птахофабриках вилучено 166 тис. голів птиці, на 26 грудня 2005 року виплатила компенсація на суму 1 млн. 471 тис. 455 грн.


Як повідомлялося, на підставі епізоотичного аналізу і лабораторних досліджень встановлено, що в птахівничих господарствах ТОВ «Узбережжя», ТОВ «Юг-Агро» і ПП ТОВ «Птахокомплекс», розташованих в смт Приморське і м. Феодосія, виявлено захворювання птиці високопатогенним грипом Н5. Комісією визначено, що така ситуація виникла у зв'язку з тим, що керівниками цих господарств не були в повній мірі витримані норми і вимоги чинного ветеринарного законодавства про недопущення розповсюдження високопатогенного грипу птиці. 8 січня ц.р. Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Раді Міністрів АР Крим ухвалила рішення про знищення птиці, який є в наявності у вищезазначених господарствах, і вживання інших заходів для нерозповсюдження хвороби.


В грудні 2005 року у зв'язку з пташиним грипом було введено надзвичайне положення в Радянському, Нижньогірському і Джанкойськом районах Криму. В січні пташиний грип був зареєстрований в селі Сонячне Сімферопольського району. Ухвалою Державної надзвичайної комісії при Раді міністрів Криму тут був введений карантин.


В Криму в пгт Приморський під Феодосією за станом на 10 січень загинуло від пташиного грипу і знищено 98 тисяч 428 з 102 тисяч 293 голів птаха.


П остановлением Державній надзвичайній комісії при Раді міністрів АРК введений карантин на птахівничих господарствах ТОВ “Побережжя” , АТОВ “Юг-Агро”, ПП ТОВ “Птіцекомплекс”, розташовані в пгт Приморський.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

313