Американські солдати в Іраку вирішили скористатися ізраїльським прикладом і побудувати «розділову стіну» навколо сунітського села біля міста Бейджі, повідомляє в четвер ліванська газета «Аль-Мустакбаль».

Це рішення пов'язане з бажанням американських військовослужбовців захистити себе від майже щоденних нападів на їхніх патрулів, що чергують біля нафтоочисного заводу в місті Бейджі за 250 кілометрів на північ від Багдада.

Солдати почали насипати бульдозерами пісок навколо цього населеного мусульманами-сунітами села, в якому проживають близько 50 тисяч чоловік. Коли стіна буде закінчена, її довжина складе 10 кілометрів, а висота більше двох метрів. Відповідальний за будівництво офіцер американської армії Крістофер Гадіж вважає, що поява стіни навколо цього населеного пункту допоможе їм уникнути «вилазок терористів з числа мешканців села», передає РІА «Новини».

Не дивлячись на те, що будівництво могутньої стіни викликало масовий протест мешканців села, що побоюються перетворитися в ув'язнених табору, шейхи племен, муніципалітет і поліція погодилися на її зведення.

В серпні минулого року американські солдати побудували аналогічну стіну навколо міста Самарра і заявляють, що число нападів після цього знизилося у багато разів. Вони не звертають увагу на скарги мешканців міста, які стверджують, що поява стіни позбавила їх можливості торгувати, а значить коштів для існування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

457