Національна рада з питань телебачення і радіомовлення готує пропозиції щодо вирішення проблеми висвітлення виборчої кампанії в деяких регіонах України, де не розвинуті системи державного мовлення.

Про це повідомив на прес-конференції в Києві голова Нацради з телерадіомовлення Віталій Шевченко.

За його словами, завтра в Центральній виборчій комісії пройде робоча нарада, на якій Нацрада представить свої пропозиції, як розв'язати цю проблему.

Шевченко розказав, що ЦВК привернула увагу Нацради до проблем висвітлення виборчої кампанії, зокрема представлення виборчих програм партій, в дев'яти регіонах, де не розвинуті мережі державного мовлення: Донецька область - 41% охоплення території, Закарпатська - 36%, Львівська - 38%, Полтавська - 43%, Сумська - 41%, Тернопільська - 38%, Херсонська - 48%, Чернівецька - 41% і Івано-Франківська область - єдина область, де немає державної компанії, а є комунальна компанія, яка має найменший відсоток охоплення, повідомляє «УНІАН».

Нацрада пропонує запитати повну інформацію про наявність комунальних ЗМІ, за допомогою яких можна частково розв'язати цю проблему.

Заступник голови Нацради з телерадіомовлення Юрій Сторожук зауважив, що на адресу Нацради лунали докори, що вона своїм рішенням заборонила декільком обласним державним телерадіорганізаціям вести мовлення в мережі УТ-1, начебто створивши цим проблеми для передвиборчої агітації. Ю.СТОРОЖУК роз'яснив, що Нацрада в такий спосіб тільки привела мовлення на УТ-1 у відповідність до ліцензії. «Якщо обласні компанії вели мовлення, забираючи час у УТ-1 в декількох областях, то це було порушенням умов ліцензії УТ-1, і Нацрада, ухвалюючи рішення про те, що ці обласні компанії не повинні вести мовлення, дбала тільки про дотримання ліцензії, інших причин у нас не було. Ми жодним чином не політизуємо нашу діяльність», - наголосив Сторожук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

993