В Італії був арештований керівник найбільшої в Європі групи мукомельних фабрик. Його звинувачують в спробі збути пшеницю з високим рівнем канцерогенних речовин.

39-річний Франческо Касілло, який очолює групу мукомельних підприємств і закупників пшениці, був арештований митною поліцією в Барі. Офіційне формулювання звинувачення - пропонування до продажу харчової продукції із шкідливими домішками, повідомляє «Утро.ру».

Правоохоронні органи вважають, що саме компанія Кассілло ввезла в Італію корабель з канадською твердою пшеницею, що містила надмірний рівень охратоксину - хімічної речовини, що має канцерогенний ефект. Пшеницю перехопили минулого року після лабораторних тестів, що показали потрійне перевищення нормативів ЄС.

Передбачається, що цю пшеницю, призначену для виробництва пасти і макаронних виробів, Касілло намагався змішати з чистою пшеницею для подальшого продажу.

Компанія Касілло - сімейне підприємство - ніяк не коментує цей арешт. На сайті компанії повідомляється тільки, що вона - найбільший приватний імпортер твердої пшениці у світі, який виготовляє близько 1 млн. т семоліни, що йде на виробництво макаронних виробів. Її компанія продає виробникам пасти в Італії та інших країнах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

413