Міністерство освіти і науки України не виконує покладених на нього чинним законодавством функцій щодо здійснення державної політики у сфері підготовки робочих кадрів професійно-технічними навчальними закладами. Такий висновок зробила колегія Рахункової палати, розглянувши Звіт «Про результати перевірки використання коштів Державного бюджету України, виділених Міністерству освіти і науки України на підготовку робочих кадрів у професійно-технічних навчальних закладах за державним замовленням».

Як повідомили в прес-службі Рахункової палати, аудиторами встановлено, що непродуманість і некваліфікованість управлінських рішень Міністерства приводили до порушень чинного законодавства, виникненню серйозних диспропорцій між потребою і обсягами підготовки робочих кадрів, створенню проблем щодо працевлаштування випускників, передає «ЛІГА».

Виконання Міністерством освіти і науки державного замовлення без вивчення ринку праці, потреб економіки і необхідності працевлаштування випускників відповідно до чинного законодавства привело до неефективного використання коштів Держбюджету, а також до правопорушень у цій сфері на загальну суму 114 млн. грн., з яких кошти, використані з правопорушеннями, становлять понад 66 млн. грн., неефективно використані - 37 млн. грн. При цьому 90 млн. грн. використані в результаті неефективного управління виділеними кошти.

Результати аудиту направлені колегією Рахункової палати у Верховну Раду України і Кабінет Міністрів для ухвалення відповідних рішень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

283