На підставі епізоотичного аналізу і лабораторних досліджень встановлено, що в птахівничих господарствах ТОВ «Узбережжя», ТОВ «Юг-Агро» і ПП ТОВ «Птахокомплекс», розташованих в смт Приморське і м. Феодосія, виявлено захворювання птиці високопатогенним грипом Н5. Про це повідомили в прес-службі Міністерства аграрної політики України.

Згідно з повідомленням, комісією визначено, що така ситуація виникла у зв'язку з тим, що в цих господарствах з боку їх керівників не були в повній мірі дотримані норми і вимоги чинного ветеринарного законодавства про недопущення розповсюдження високопатогенного грипу птиці.

У прес-службі відзначили, що 8 січня Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Раді Міністрів АР Крим ухвалила рішення про знищення птиці у вищезазначених господарствах і здійснення інших заходів для нерозповсюдження хвороби, передає «УНІАН».

У міністерстві відзначили, що ситуація перебуває під постійним контролем.

Як повідомляв ForUm, в грудні 2005 року у зв'язку з пташиним грипом було введений надзвичайний стан у Радянському, Нижньогірському і Джанкойському районах Криму.

У січні пташиний грип був зареєстрований в селі Сонячне Сімферопольського району. Постановою Державної надзвичайної комісії при Раді міністрів Криму тут введений карантин.

В Криму в смт Приморське під Феодосією за станом на 10 січня загинуло від пташиного грипу і знищено 98 тисяч 428 з 102 тисяч 293 голів птиці.

Постановою Державної надзвичайної комісії при Раді міністрів АРК накладено карантин на птахівничі господарства ТОВ «Узбережжя», ТОВ «Юг-Агро», ПП ТОВ «Птахокомплекс» розташовані в смт Приморське.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

559