Президент України Віктор Ющенко повернув зі своїми пропозиціями для повторного розгляду Верховною Радою Закон «Про внесення змін в статтю 3 Закону України «Про податок на додану вартість», ухвалений Верховною Радою України 22 грудня 2005 року.


Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво глави держави.


Законом пропонується зокрема встановити, що операції з постачання основних фондів як внеску до статутного фонду юридичної особи для формування її цілісного майнового комплексу в обмін на емітовані нею корпоративні права, серед іншого при ввезенні основних фондів на митну територію України (окрім підакцизних товарів) або їх вивезення за межі митної території України, не вважатимуться об'єктом оподаткування податком на додану вартість, повідомляє «УНІАН».


Таке положення викликає зауваження, оскільки не узгоджується з основними нормами Бюджетного кодексу України, Законів України «Про систему оподаткування» та «Про податок на додану вартість».


Пропозиції глави держави під час розгляду Закону на пленарному засіданні Верховної Ради представлятиме міністр фінансів Віктор Пинзеник.


22 грудня 2005 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін в Закон України «Про податок на додану вартість» (щодо врегулювання питання оподаткування інвестицій податком на додану вартість).


За цей закон проголосували 290 з 408 народних депутатів, зареєстрованих в залі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

414