Голова ЦВК Ярослав Давидович не виключає, що попередні результати голосування на парламентських виборах 26 березня 2006 року будуть відомі трохи пізніше, ніж на минулих виборах до Верховної Ради.

В інтерв'ю журналістам він відзначив, що у виборчий бюлетень буде внесено більше як 40 партій і блоків, що створить труднощі при введенні даних в інформаційно-аналітичну систему "Вибори".

Він також зауважив, що виборчі дільниці будуть тими ж самими як для парламентських, так і для місцевих виборів, і членам комісій буде необхідно провести підрахунок голосів за 5-6 видами бюлетенів.

Давидович також повідомив, що ЦВК заздалегідь домовилася про виготовлення спеціального паперу для друкування бюлетенів з виборів народних депутатів. За його словами, для виготовлення цих бюлетенів буде необхідно не менше як 430 і не більше ніж 570 тонн паперу, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Папір виготовлятиме за кордоном одна з фінських фірм, яка має філіали в багатьох країнах. Голова ЦВК уточнив, що цей процес проходитиме не в Росії, але конкретну країну він не назвав .

Раніше бюлетені для голосування на президентських і парламентських виборах виготовлялися в Дніпропетровську, проте цей завод не може виготовляти папір з водяними знаками, як це тепер потрібно.

Раніше ForUm повідомляв, що наступне засідання Центральна виборча комісія проведе 10 січня, о 18.00.


Про це повідомив голова ЦВК Ярослав Давидович, відкриваючи чергове засідання ЦВК.
«В Печерському суді міста Києва розглядатиметься кілька скарг, що стосуються виборчого процесу з виборів народних депутатів України. Тому ЦВК проведе засідання увечері», - сказав Давидович.

Нагадуємо також, що Центральна виборча комісія зареєструвала 201 кандидата в народні депутати України від 9 політичних сил на підставі їх повторного звернення.


Таке рішення було ухвалене вчора на засіданні ЦВК.


Зокрема від Селянської партії України зареєстровано 65 кандидатів в депутати, від партії «Віче» - 3, від виборчого блоку політичних партій «За союз» - 12, від Партії екологічного порятунку «ЕКО+25%» - 18, від всеукраїнської партії «Нова сила» - 23, від виборчого блоку «Влада народу» - 13, від блоку народно-демократичних партій – 36, від українського народного блоку Костенка і Плюща – 3 і від виборчого блоку «Патріоти України» - 28 кандидатів.


«Таким чином, за станом на 9 січня ЦВК зареєструвала 43 політичні сили і 10 відмовила в реєстрації. Із включених в списки 9674 кандидатів в депутати зареєстрований 7101 кандидат. Стосовно 7 кандидатів була анульована реєстрація на підставі їх власних заяв», - сказав голова ЦВК Ярослав Давидович.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

448