Луцькі правоохоронці затримали чоловіка, який зробив неправдиве повідомлення про замінування лікарні.

За інформацією Управління МВС України у Волинській області, 1 червня близько 20:00 у Луцький міськвідділ надійшло повідомлення від старшого лікаря зміни екстреної швидкої допомоги про те, що на номер швидкої допомоги 103 зателефонував невідомий чоловік і сказав, що в підвалі лікарні закладено вибухівку.

При цьому він не повідомив, яку саме медичну установу заміновано.

Співробітники міліції провели евакуацію персоналу і хворих двох найбільших лікарень - обласної та міської.

 
 
«Для цього навіть забезпечили спеціальний транспорт: з міських маршрутів були зняті рейсові автобуси. А далі почали огляд пологового будинку, обласної дитячої лікарні та інших медичних установ», - повідомили в УМВС.
 
 
Експерти-вибухотехніки разом із кінологами по черзі обстежили приміщення медичних установ. Тим часом оперативники проводили розшукові дії, щоб встановити особу «мінера». Тому незабаром з'ясувалося, що дзвінок про замінування зробив 22-річний мешканець Ковельського району.
 
 
За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. За такий жарт чоловікові загрожує до шести років позбавлення волі. Проводиться слідство, в ході якого будуть встановлені мотиви скоєння правопорушення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

129