Печерський районний суд Києва оголосив вирок у справі про двох військовослужбовців внутрішніх військ МВС України за обвинуваченням у перевищенні службових повноважень та вчиненні насильства стосовно громадянина Михайла Гаврилюка під час акцій протесту в столиці 22 січня 2014 року, повідомили Forum'у в прес-службі Генеральної прокуратури України.

Зазначені протиправні дії правоохоронців орган досудового слідства кваліфікував за 1 ч. ч. і 2 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень). У судовому засіданні за участю представника Генеральної прокуратури обвинувачені повністю і беззастережно визнали свою провину у скоєнні інкримінованих їм злочинів. Незважаючи на це, потерпілий пробачив своїм кривдникам і не наполягав на призначенні їм суворого покарання.

Вироком суду одного з підсудних засуджено до 3 років позбавлення волі з випробувальним строком на 1 рік, інший - до 2 років позбавлення волі з аналогічним випробувальним строком, який відповідає ступеню покарання, затвердженому в угоді про примирення з потерпілим.

Крім того, суд заборонив обом засудженим займатися правоохоронною діяльністю протягом року.

Як раніше повідомляв ForUm, четверо працівників полку конвойної міліції ГУ МВС у Києві підтвердили факт знущань над активістом Майдану Михайлом Гаврилюком.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

39