Екс-перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов звернувся до політиків і керівництва країни із закликом припинити бойові дії на сході, роззброїти своїх прихильників і сісти за стіл переговорів. Відповідну заяву політика поширила його прес-служба.

«Я прошу вас, зупиніться, припиніть проливати українську кров. Щодня гинуть громадяни нашої країни, матері втрачають синів, дружини - чоловіків, а діти - батьків. Кадри, які показують по всьому світу, шокують будь-яку цивілізовану людину. Нестерпно бачити гори трупів, серед яких сільські жителі, пенсіонери, солдатики, які тільки почали службу в армії, і вчорашні хлопчаки з наших дворів», - наголошується в заяві.

«Ніяка правда не може бути такою - залитою кров'ю і приправленою стогоном українських мирних жителів. Політичні амбіції не варті сирітства дітей і смерті ненароджених немовлят. Ні, ні і ні!» - підкреслив Арбузов.

Політик закликав до розсудливості всіх, від кого залежить припинення винищення власного народу.

«Ви, панове Ахметов і Коломойський, Ви, пані Тимошенко і пане Яценюк, Ви, пани Ляшко і Льовочкін, і Ви, лідери так званих ДНР і ЛНР, переконайте своїх прихильників припинити бійню, роззбройте свої батальйони. Сядьте за стіл переговорів, почніть, нарешті, чути не тільки себе, але й один одного. В громадянській війні не може бути переможців.

Наші красиві міста не повинні перетворюватися на руїни, наші красиві жінки не повинні сивіти у нас на очах, а діди і прадіди чути залпи мінометних знарядь, як колись 65 років тому», - наголошується в заяві.

«Давайте разом скажемо: Стоп війні! Стоп знищенню нації і держави!» - закликав Арбузов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29