Лідер самопроголошеної Донецької народної республіки Денис Пушилін назвав бойові дії в районі аеропорту Донецька геноцидом з боку української влади, звернувшись до Росії з проханням про допомогу й оголосивши про перехід республіки на російське законодавство.

«Ми змушені звернутися особисто до Володимира Володимировича Путіна, президента Російської Федерації, і всього російського народу. Ситуація така, що в наявності геноцид населення. Використовується на цей момент вертолітна авіація, знищується саме мирне населення, руйнується інфраструктура міст. Донецьк з околицями в найкоротші терміни може бути на порозі гуманітарної катастрофи», - цитує Пушиліна «Lenta.ru».

Він наголосив, що уряд самопроголошеної республіки продовжує будувати громадянські інституції, а також переходить на російське законодавство. «Це вимушений і невідкладний захід», - додав Пушилін.

Нагадаємо, напередодні керівництво самопроголошеної Донецької народної республіки заявило, що готове співпрацювати з Петром Порошенком тільки за посередництва Росії.

На території самопроголошеної Донецької народної республіки з 26 травня введено воєнний стан.

Нагадаємо, 26 травня в Донецьку цілий день тривали бойові дії між проросійськими активістами та силами АТО. Невідомі озброєні люди намагалися захопити аеропорт.

Віце-прем'єр Віталій Ярема заявив, що антитерористична операція на сході України триватиме доти, поки не будуть ліквідовані всі озброєні люди.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

104