Сьогодні вранці на півночі Луганської області було знищено центр з підготовки і тренування громадян, яких готували для проведення диверсійних операцій як на території Донбасу, так і в інших регіонах України.

Як повідомили Forum'у в прес-службі Верховної Ради, про це доповіли в.о. Президента України, голові парламенту Олександру Турчинову керівники силових структур та Антитерористичної операції.

Крім того, повідомляється, що вчора під час проведення антитерористичних заходів у Донецькому аеропорту невідомі, які захопили аеропорт, були повністю знешкоджені.

«Аеропорт разом з інфраструктурою зараз перебуває під контролем підрозділу Збройних сил України», - йдеться в повідомленні.

Сьогодні вночі з боку російського населеного пункту Новопрохорівка була спроба прориву через державний кордон України групи озброєних громадян на автомобілях.

«Прикордонники зупинили цю спробу, знищивши три автомобілі зі зброєю і
знешкодивши 5 громадян, одного взявши в полон. Інші сховалися на російській території», - повідомили в прес-службі.

Як раніше повідомляв ForUm, 26 травня в Донецьку цілий день тривали бойові дії між проросійськими активістами та силами АТО. Невідомі озброєні люди намагалися захопити аеропорт. Є дані про загиблих і поранених серед городян.

Антитерористична операція на сході України триватиме доти, поки не будуть ліквідовані всі озброєні люди.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42