За даними Національно екзит-полу-2014, на позачергових виборах президента лідирує Петро Порошенко з 55,9% голосів.

На другому місці - Юлія Тимошенко, у неї 12,9% підтримки.

Трійку лідерів замикає народний депутат, лідер «Радикальної партії України» Олег Ляшко. За нього проголосувало 8% виборців.

Результати екзит-полу станом на 18.00 оприлюднені на прес-конференції у неділю в Києві.

За народного депутата Анатолія Гриценка проголосували 6,3%, Сергія Тігіпка - 4,7%, висуванця Партії регіонів Михайла Добкіна - 2,1%.

За Ольгу Богомолець, Вадима Рабиновича проголосували по 1,9% опитаних виборців. Лідерові партії «Свобода» Олегу Тягнибоку віддали свої голоси 1,3%, лідерові Комуністичної партії, який заявив про зняття своєї кандидатури з президентських виборів, але його прізвище залишилася в бюлетені, віддали свої голоси 1,1% виборців, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Лідер «Правого сектору» Дмитро Ярош отримав 0,9% голосів.

Результати екзит-полу будуть оприлюднені на прес-конференції у неділю в Києві.

Національний екзит-пол проведено консорціумом компаній у складі Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) та центру Разумкова.

У ході національного екзит-полу було опитано близько 17 тис. респондентів на 400 виборчих дільницях (по 200 для кожної дослідницької компанії) по всій Україні, за винятком Криму.

Крім того, відповідно до екзит-полу, проведеного соціологами «Савік Шустер Студії», за кандидата в президенти Петра Порошенка віддали голоси 55,7% виборців, за Юлію Тимошенко - 12,9%, за Олега Ляшка - 8,8%.

Дані екзит-полу були оприлюднені в прямому ефірі у неділю. У них враховані дані опитування в Донецькій та Луганській областях.

Також, згідно із даними екзит-полу, за Анатолія Гриценка віддали свої голоси 6% виборців, Сергія Тігіпка - 4,6%, Михайла Добкіна - 2,7%.


Крім того, за Вадима Рабиновича та Ольгу Богомолець проголосували за 2,1%, Олега Тягнибока - 1,3%, Петра Симоненка - 1,2% опитаних виборців.

Дмитра Яроша підтримали на президентських виборах 1,1% виборців, Валерія Коновалюка - 0,3%.

Соціологи-інтерв'юери «Савік Шустер Студії» працювали з 08.00 на 350 дільницях у всіх областях України, зокрема в Донецькій та Луганській областях.

Оскільки велика частина дільниць у Донецькій та Луганській областях не відкрилася або відкрилася, але не була забезпечена бюлетенями, то бригадам соціологів «Савік Шустер Студії» довелося переїхати на інші, відкриті, дільниці.

В інших областях України робота бригад «Савік Шустер Студії» проходить у штатному режимі.

Петро Порошенко також лідирує на позачергових президентських виборах з великим відривом, свідчать дані екзит-полу, проведеного компанією «TNS в Україні» на замовлення чотирьох телеканалів - ICTV, «1+1», ТРК «Україна» та «Інтера».

Згідно з опитуванням, за П. Порошенка проголосували 57,31% виборців, за Юлію Тимошенко - 12,39% виборців, за Олега Ляшка - 8,69% виборців.

Результати екзит-полу оприлюднені в телеефірі у неділю о 20.00 - відразу після закриття виборчих дільниць.

Всеукраїнський телевізійний екзит-пол проводився компаніями «TNS в Україні» на замовлення чотирьох телеканалів - ICTV, «1+1», ТРК «Україна» та «Інтера».

Сьогодні, 25 травня, в Україні відбулися дострокові президентські вибори.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

406