У Генеральній прокуратурі нинішні вибори президента України називають найдемократичнішими і заявляють, що вперше за новітню історію України не зафіксовано фактів застосування адміністративного ресурсу. Про це на брифінгу в Києві сказав начальник Головного управління Генеральної прокуратури України Микола Гошовський.

«Вибори президента України, які сьогодні відбуваються, це найбільш демократичні вибори в новітній історії України... Вперше в органи прокуратури не надходило скарг про застосування адмінресурсу», - сказав Гошовський.

Він зазначив, що протягом двох місяців виборчої кампанії надійшло 47 звернень про порушення законодавства, тоді як на президентських виборах 2010 року таких звернень надійшло 839, або в 18 разів більше, повідомляє «УНІАН».

За словами Гошовського, в 11 регіонах України звернень про порушення виборчого законодавства взагалі не надходило.

Як зазначив представник Генпрокуратури, органами прокуратури відкрито 112 кримінальних проваджень про порушення виборчого законодавства, 3/4 з яких пов'язані з діями невідомих у Донецькій та Луганській областях. З 112 кримінальних проваджень 78 стосуються перешкоджання здійсненню виборчого права, знищення виборчих документів, пошкодження майна виборчих комісій. При цьому, зазначив Гошовський, 85% таких зареєстрованих проваджень стосуються Донецької та Луганської областей. "Загалом вибори проходять демократично, і правоохоронні органи реагують на ті заяви, які до них надходять", -
зазначив Гошовський.


Сьогодні, 25 травня, в Україні відбулися дострокові президентські вибори.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230