Італія закликає українську сторону розслідувати обставини загибелі італійського журналіста Андреа Рочеллі (Andrea Rocchelli), повідомляє сайт Міністерства закордонних справ цієї країни.

«Ми закликаємо українську владу до того, щоб вона відновила динаміку нападу, жертвою якого став Рочеллі», - сказано в повідомленні, розміщеному на сайті МЗС Італії.

Згідно з інформацією, глава МЗС Італії Федеріка Могеріні (Federica Mogherini) висловила співчуття у зв'язку з убивством журналіста і висловила співчуття його сім'ї, а також сім'ї вбитого перекладача, росіянина Андрія Миронова. Пораненому французькому журналістові Вільяму Регулону (William Rogueolon) італійський міністр побажала швидкого одужання, повідомляє
«Інтерфакс-Україна».


«Крім того, у зв'язку з цією трагедією ми як і раніше сподіваємося, що сьогоднішній день, коли проходять президентські вибори, приведе Україну на шлях національного примирення», - підкреслила міністр.

За інформацією іноземних ЗМІ, тіло італійського журналіста, який став першим співробітником іноземних ЗМІ, що загинув у ході українських подій, - буде доставлене в Київ.

Як раніше повідомляв ForUm, у МВС України підтвердили загибель італійського фотографа під Слов'янськом (Донецька обл.), доля французького журналіста і російського перекладача невідома.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

139