Генеральна прокуратура України готова й надалі надавати різноманітну підтримку виборцям з Криму, які скористалися можливістю змінити місце голосування без зміни виборчої адреси і проявили високу суспільну самосвідомість, беручи участь у позачергових виборах президента України. Про це йдеться у зверненні прес-служби Генпрокуратури до кримчан, які голосують в сусідніх з Автономією областях, а також у Києві.

Генеральна прокуратура гарантує правовий захист від погроз або насильства стосовно посадових осіб або громадян, які виконують громадський обов'язок (ст. 350 Кримінального кодексу України), і пропонує активно звертатися за підтримкою у дотриманні законності в окружні виборчі комісії або до суду, чиї рішення можуть бути також оскаржені надалі за допомогою органів прокуратури.

Як зазначається в заяві прес-служби, усвідомлене виконання громадського обов’язку стає особливо важливим в умовах неприкритого тиску ззовні у кризові історичні періоди, коли країна потребує захисту від посягання на її територіальну цілісність.

Генпрокуратура переконана, що дотримання законності в українській державі сьогодні стало можливим завдяки зростанню правового менталітету і національній ідентичності кожного.

У Генеральній прокуратурі вважають, що голоси небайдужих громадян з АРК зроблять важливий внесок у досягнення політичної та економічної стабілізації України в цілому і Криму як її складової частини зокрема. Немає сумніву, йдеться у заяві Генпрокуратури, що Крим повноцінно повернеться під українську юрисдикцію ще до завершення нового президентського терміну, і вирішальними у такому відновленні справедливості виявляться голоси місцевих
виборців.


Нагадаємо, сьогодні, 25 травня, в Україні проходять дострокові президентські вибори.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

520