Співробітники Служби безпеки України у ході обшуку в будинку мешканця Херсона виявили арсенал зброї, яка могла бути використана для дестабілізації ситуації під час виборчого процесу.

«22 травня у Херсоні в рамках превентивних антитерористичних заходів співробітники СБУ вилучили з незаконного обігу велику кількість стрілецької зброї та боєприпасів, щоб не допустити їх можливого використання у протиправній діяльності щодо дестабілізації ситуації в регіоні», - повідомляє прес-центр СБУ.

За даними відомства, вилучено 35 гранат і близько 400 штук набоїв різного калібру, в тому числі 60 бронебійно-запальних до протитанкової рушниці калібру 14,5 мм, гвинтівку Мосіна і пістолет-кулемет Шпагіна.

Крім того, у зловмисника вилучено велику кількість частин і механізмів до різних зразків стрілецької зброї.

«Правоохоронці з'ясовують можливу причетність вилученої зброї та боєприпасів до дестабілізації ситуації в регіоні напередодні та під час проведення виборчої кампанії», - зазначили в СБУ.

Слідчий відділ УСБУ в Херсонській області вніс до ЄРДР відомості про скоєне кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст.263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

За скоєння цього злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32