РФ розуміє занепокоєння іноземних бізнесменів, які вклали у Росію великі інвестиції, економічні санкції позначаються і на економіці країн, що їх ініціювали, вважає президент РФ Володимир Путін.

«Хіба не очевидно, що економічні санкції, як інструмент політичного тиску у сучасному взаємозалежному світі, мають ефект бумеранга і в кінцевому рахунку позначаються на бізнесі та економіках країн, які їх ініціювали», - сказав Путін на пленарному засіданні ПМЕФ, повідомляє РІА «Новости».

«Добре розумію занепокоєння іноземних бізнесменів, які вклали у Росію сотні мільярдів доларів, завоювали тут собі відмінну репутацію. Успішно тут працюють представники інжинірингових, машинобудівних компаній, для яких російські замовлення були основним джерелом зростання, або, наприклад, європейської туріндустрії, яка багато в чому орієнтована на нашого споживача. Що, тепер успішний бізнес на догоду бездарній політиці має зазнавати збитків і стати конкурентом напрацьованої позиції і величезного ринку?» - риторично запитав він.

Нагадаємо, США 28 квітня розширили санкційний список, включивши до нього сімох росіян та 17 компаній. Таким чином, у цьому списку - майже 50 політиків і підприємців з Росії, в тому числі Криму, та з України. ЄС у свою чергу також розширив санкційний список росіян ще на 15 осіб.

12 травня ЄС додатково включив до «чорного списку» трьох російських діячів, чотирьох представників місцевої влади Криму і шістьох прихильників федералізації України.

Москва відкидає санкції США та ЄС у будь-яких проявах, заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров. Віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін, який відповідає в російському уряді за ОПК, обіцяє, що санкції США проти космічної промисловості не залишаться без відповіді.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

35