Вчора, 22 травня, співробітники прикордонної служби «Свердловськ» Луганського загону запобігли спробі провезення в Україну зброї, повідомили у Відділі з питань взаємодії із ЗМІ адміністрації Державної прикордонної служби України.

Від штабу Антитерористичного центру прикордонники отримали інформацію про можливу спробу ввезення на територію України зброї та боєприпасів на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Свердловськ» Луганського загону.

До місця можливого порушення кордону оперативно вирушили резерви прикордонного загону. О 01.30 до державного кордону з боку Росії під'їхало 4 «КамАЗи » у супроводі озброєних людей, які почали підготовку до порушення автомобілями державного кордону, проте через деякий час відмовилися від своїх намірів і повернулися вглиб Російської Федерації.

Про це українські прикордонники поінформували прикордонну службу ФСБ РФ. Однак російська сторона факт присутності автомобілів на кордоні заперечує. У Держприкордонслужбі зазначили, що оперативної реакції на цю подію з боку їх немає.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

50