Ситуація з виборчими дільницями на сході України залишається напруженою і на сьогодні можна говорити про втрату 5-7% голосів від загальної кількості виборців у країні.

Про це заявив в ефірі телеканалу «Україна» голова правління Комітету виборців Олександр Черненко.

«Ми сьогодні можемо говорити про втрату 5-7% голосів від загальної кількості виборців в Україні. Це дуже погано, оскільки кожен голос для нас безцінний. Але необхідно розуміти, що ці втрати сталися не з вини України, їх спровокували озброєні бандити, які не дають працювати комісіям. Незважаючи на тиск і погрози, комісії з тих самих місцевих людей і жителів Донбасу - працюють», - наголосив Черненко, повідомляє «Укрінформ».

За його даними, на Донбасі проживає близько 13% від загальної кількості виборців, і, як припускає керівник КВУ, половині з них вдасться проголосувати.

Черненко також додав, що на сьогодні забезпечити проведення виборів у Донецькій та Луганській областях можуть трохи менше половини округів. Водночас, за його словами, за два дні до виборів ситуація може змінитися в той чи інший бік, а точна кількість дільниць, що не відкрилися, стане відома уже в день голосування. «У той же час на дільницях, які запрацюють, можливі провокації», - вважає голова правління КВУ.

Нагадаємо, раніше представник Донецької обласної організації Комітету виборців України Сергій Ткаченко заявив, що ситуація довкола виборчкомів на Донбасі погіршується з кожним днем.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170